Ziua Internațională a Muncii sărbătorită în siguranță

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Bistrița” al județului Bistrița – Năsăud recomandă cetățenilor care își doresc să marcheze Ziua Internațională a Muncii prin ieșiri în aer liber, să respecte cu strictețe, măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Bistrița” al județului Bistrița – Năsăud recomandă cetățenilor care își doresc să marcheze Ziua Internațională a Muncii prin ieșiri în aer liber, să respecte cu strictețe, măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.

În minivacanța de 1 Mai, peste 90 de pompieri bistrițeni vor fi zilnic la datorie pentru a răspunde solicitărilor primite și pentru a acționa prompt în cazul producerii unor situații de urgență.

De asemenea, specialiștii Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Bistrița – Năsăud, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență vor desfășura acțiuni de îndrumare,  control și monitorizare la evenimentele cu public numeros care se vor organiza în municipiul Bistrița, pentru a se asigura că participanții sunt în siguranță. Pe timpul verificărilor, aceștia vor urmări și aspecte privind dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice.

Având în vedere că în această perioadă mulți dintre cetățeni vor alege să-și petreacă timpul liber prin ieșiri la iarbă verde, în zonele de agrement sau lângă pădure, pompierii bistrițeni reamintesc necesitatea respectării regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Utilizarea necorespunzătoare a focului în mijlocul naturii poate duce la adevărate dezastre pentru mediul înconjurător sau, și mai grav, poate distruge gospodării sau bunuri materiale, punând în pericol chiar viața oamenilor.

Pentru evitarea producerii unor astfel de evenimente negative, ISU Bistrița – Năsăud recomandă cetățenilor să facă focul doar în locuri special amenajate, în condiții și la distanțe care să nu permită propagarea acestuia la construcţii, culturi agricole, păduri sau vecinătăţi. Focul deschis nu trebuie utilizat la o distanță mai mică de 100 m de pădure sau în condiții de vânt, orice rafală slabă putând modifica direcția flăcărilor. Înainte de plecare, jarul trebuie stins cu apă și cenușa acoperită cu pământ.

De asemenea, nu trebuie lăsate la îndemâna copiilor mijloace de aprindere (chibrituri sau brichete), pentru a preveni jocul acestora cu focul.

 

ISU Bistrița – Năsăud vă urează un sfârșit de săptămână liniștit!

  

ISU Bistrița-Năsăud rămâne permanent la datorie pregătit să intervină în sprijinul comunității ori de câte ori este nevoie. Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență www.fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.